Wimar Jaeger wordt lijsttrekker D66 Hilversum

Voor de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart 2014 ben ik lijsttrekker voor mijn partij D66 Hilversum. Het is voor mij belangrijk dat de bewoners van Hilversum mij leren kennen. Vandaar dit interview. Hierin kunt u meer lezen over mij als politicus en over mijn als mens. Bekijk hier ook mijn campagnefilmpje: http://bit.ly/16qQPzv

Waarom heb je gekozen om je verkiesbaar te stellen voor het lijsttrekkerschap voor D66 Hilversum?

Ik merk dat ik de meeste voldoening haal uit het samenbrengen van concrete initiatieven en de politiek. Dat komt denk door mijn zelfstandig ondernemerschap van een middelgroot bedrijf in verpakkingen, dat ik jarenlang leidde. Ik vind politiek bedrijven leuk, maar ik wil ook resultaten zien. Dat kan het beste op gemeentelijk niveau. Natuurlijk doe je dat het liefst in je eigen stad. Bovendien wil ik de mooie winst bij de vorige verkiezingen, en al die goede dingen die D66 in de afgelopen 4 jaar heeft bereikt in Hilversum, met hand en tand verdedigen. Die ambitie is maar op één manier te verwezenlijken: lijsttrekker worden.

Hoe ben je politiek actief geworden?

Naast mijn ondernemerschap staat mijn leven de laatste jaren steeds meer in het teken van de politiek. In 2006 kwam ik na jarenlang snurkend lid van D66 te zijn geweest in de gemeenteraad van Hilversum. Zo werd ik bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen campagneleider voor D66 Hilversum. We werden toen de grootste partij, mede dankzij de All You Need is D66 caravan. In 2012 heb ik me verkiesbaar gesteld voor de Tweede Kamerverkiezingen. Helaas kreeg D66 toen net te weinig stemmen.
Ook heb ik Doen66 (www.doen66.nl ) opgericht en ben ik voorzitter van de D66 afdeling Hilversum. Geworteld in de Mediastad leid ik de denktank voor media-aangelegenheden van D66. Daarmee organiseerden we een succesvolle lobby voor de forse vermindering van de rancuneuze bezuinigen op de publieke omroep. In 2012 ben ik gevraagd om tijdelijk wethouder in Muiden te worden, met als grootste uitdaging het financieel op orde krijgen van die gemeente en het oplossen van het voortslepend conflict met de kruitfabriek (KNSF) daar. Het geeft enorm veel voldoening dat dit conflict inmiddels tot een goed einde is gebracht. Na de succesvolle oplossing van enorme conflict ben ik weg uit Muiden. Ik hoop in de komende jaren mijn volle enerhie in Hilversum te kunnen steken

Wat zijn volgens jou de belangrijkste punten uit jullie verkiezingsprogramma?

Er zijn vier belangrijke punten. Ten eerste moet de economie weer beter gaan draaien. Dat geldt voor media en zorg, maar ook voor de winkels in het centrum. Ten tweede moeten we zorgen dat alle zorgtaken, waar de gemeente straks verantwoordelijk voor wordt, gewoon goed organiseren. De kwaliteit van de stad is een derde punt; meer groen en gebouwen die weer passen bij datgene wat Hilversum is; een mooie stad. Tot slot zal D66 haar kernwaarden onderwijs en cultuur natuurlijk blijven koesteren.

Welke persoonlijke ambitie heb jij voor Hilversum in de aankomende vier jaar (welke wensen)?

Ik wil graag dat Hilversum weer iets trotser op zichzelf is, zelfbewuster. We wonen verschrikkelijk mooi, hebben met de media de minst vervuilende werkgelegenheid, met een eigen ziekenhuis en een goede opvang. En toch zijn we in de politiek teveel op elkaars tegenstellingen gericht en te weinig op wat er om ons heen gebeurd. We maken ruzie in de regio, breken gebouwen af om vervolgens weer iets rommeligs terug te bouwen. We willen allemaal een sterkere culturele programmering en moeten hard werken om het ziekenhuis en de media te behouden. Maar nog steeds zijn er partijen die maar blijven praten over een weg over de hei.
De afgelopen 4 jaar heeft D66 veel gedaan om die cultuur van conflict en gekissebis te veranderen. Daardoor is een klimaat ontstaan waarin er weer ruimte is voor ambitie en toekomst, optimisme en perspectief. Dat krijg je met samenwerking. Weten waar je naar toe wil. Met een optimistische mentaliteit en naar buiten gericht. Niet gemeten in politieke successen, maar in wat het beste voor de toekomst van Hilversummers is. Ik wens ze een gemeentebestuur dat een resultaatgericht Hilversum op de kaart zet, door er samen wat moois van te maken, letterlijk en figuurlijk!

Hoe en waar gaan wij jou zien in de aankomende tijd (vooraf aan GR14)?

Mij zie je op straat en bij mensen en organisaties. En dan niet alleen nu. De politiek is teveel in zichzelf gekeerd. We zitten met een relatief klein groepje allemaal in het raadhuis. Ik begrijp dat je er vanwege de pracht van dat gebouw niet uit wil, maar toch. Fractie, commissie en collegevergadering mogen best regelmatig op locatie gehouden worden. In onze zucht om het bestuur democratischer te maken nodigen we iedereen voor Raadsvergaderingen uit. Soms mogen we ook wel eens bij degenen op de koffie voor wie we het doen.
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie, Nieuws. Bookmark de permalink.