Waarom Marty Smits vindt dat Wimar zijn voorzitter is …

Zeven jaar mocht ik deel uitmaken van het Landelijk Bestuur als vice-voorzitter en voorzitter zijn van meerdere programmacommissies. Ik heb me van 2007 tot 2017, samen met heel veel D66-ers, met hart en ziel gestort op het opbouwen van een sterke sociale liberale partij. Ik ben trots op wat we samen hebben neergezet. En ik zie ook nog heel veel dat nog moet gebeuren.

De komende jaren zullen we, naast succesvol besturen op lokaal en landelijk niveau, de partij klaar moeten maken voor de volgende groeispurt. Dat vraagt onder andere om het breder en divers maken van de stroom aan politiek talent, nog beter worden in het opleiden en begeleiden van de vele goede D66-ers, versterken van onze inbedding in de wereld om ons heen en zorgen dat mensen elkaar nog veel beter kunnen vinden binnen een simpelere slagvaardige partij organisatie.

Dit alles moet gebeuren in een tijd waarin we onze inhoud moeten blijven verversen terwijl we ook in een coalitie zitten. En ik verwacht in een tijd met een grote hoeveelheid extern politiek gedoe en ergens in de komende jaren de overgang naar een volgende generatie van politieke leiders.

Dat lukt alleen als we een sterk Landelijk Bestuur hebben dat zich vooral richt op de vereniging en niet op de politieke waan van de dag. Met een voorzitter die geen eigen ambities of agenda heeft. Een voorzitter die de komende 6 jaar de energie en tijd heeft aan zo’n grote klus leiding te geven. Een voorzitter met de rust, ervaring en professionaliteit om rechtop te blijven staan als de druk toeneemt. Met de warmte, benaderbaarheid en compassie om mensen op alle niveaus in de partij mee te nemen. Met de bewezen leiderschapsvaardigheden om tegelijkertijd ferm en inlevend, vernieuwend en doelgericht te zijn.

Ik denk dat we 1 kandidaat hebben die deze persoonlijkheid, ervaring, vaardigheden en energie bezit en ze de komende 6 jaar vol voor de partij in wil zetten. Dat is Wimar Jaeger. Hij is al 10 jaar een D66-vriend op wie ik vertrouw. Mijn stem en steun heeft hij.

Daarom: #kiesWimar

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Nieuws. Bookmark de permalink.