Leren programmeren tijdens Coderdojo

Een van de dingen die alles met media te maken heeft is programmeren. Met dank aan Ziggo zullen er in de Mediastad de komende jaren heel veel Coderdojo workshops worden geven aan kinderen.

Hilversum Media Campus

Media is wat wij op televisie, radio en internet zien. Maar de mediamakers die zitten achter de schermen. Zonder hen geen televisie of radioprogramma. Als je later in de media wilt werken, dan moet je daarvoor studeren. In Hilversum hebben we de Hilversum Media Campus waar studenten met passie voor media de meest interessante opleidingen kunnen volgen voor een baan in de media.

Spelenderwijs programmeren

Over 4 jaar zijn er te meer dan 800.000 technische banen waar geen mensen voor zijn. Dat kunnen we natuurlijk niet laten gebeuren. Daarom is Ziggo ambassadeur bij Coderdojo en kunnen kinderen tijdens de Open Studio Dagen speed workshops volgen, zodat zij spelenderwijs al een beetje leren programmeren.

In verbinding

Coderdojo is belangrijk. Zeker als je kijkt naar alle digitale ontwikkelingen. We staan 24/7 met elkaar in verbinding. We delen foto’s met elkaar, vertellen elkaar waar we zijn en wat we doen. En dat kan allemaal dankzij de techniek. Zonder techniek zou je alleen maar kunnen bellen met je telefoon. Maar nu kun je apps gebruiken, games spelen, praten met elkaar via what’s app of facetime.

Mediamakers

Vandaag op het Media Park tijdens de Open Studio Dagen sta je midden in de Verhalenfabriek van Nederland. Vertel aan vrienden en vriendinnen hoe leuk het is om mee te doen aan Coderdojo. En wie weet worden een paar van jullie later mediamakers, die hier op het Media Park gaan werken.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Over media met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.