Coalitieakkoord voor Hilversum op weg naar 2025

Dit coalitieakkoord schetst een toekomstbeeld voor Hilversum op weg naar 2025. De coalitie van D66, VVD, SP en CDA legt de eerste etappe van die weg af in de tijd die voor een collegeperiode staat, namelijk vier jaar. Dit coalitieakkoord bevat de inhoudelijke keuzes die wij nu maken.

Parallel aan de gesprekken over de vorming van een coalitie is met heel de gemeenteraad gesproken over manieren waarop de lokale democratie versterkt kan worden. De uitkomst van dit gesprek is vastgelegd in het raadsakkoord. Dit wordt door de coalitiepartijen onderschreven.

De coalitiepartijen nemen verantwoordelijkheid voor het tot stand brengen van de zaken die in het raadsakkoord van het college van burgemeester en wethouders verwacht worden. Het coalitieakkoord en raadsakkoord zetten in op versterking van het politieke primaat, het draagvlak en de daadkracht van de politiek.

De coalitiepartijen maken in het coalitieakkoord afspraken over speerpunten en over thema´s waarover verschillende politieke inzichten bestaan. Het betekent verder dat voor overige onderwerpen wisselende politieke meerderheden kunnen worden bewerkstelligd. De coalitiepartijen spreken af hier niet de vertrouwensvraag aan te verbinden. Lees hier het hele coalitieakkoord

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.