In de media

Wimar Jaeger (D66) politicus van het jaar 2009 in Hilversum
Tijdens de tv-uitzending van het politiekdebat van RTI is bekend gemaakt dat Wimar Jaeger van D66 gekozen is als Hilversums politicus van het jaar 2009. Hij wordt vooral gekozen om zijn gedegen voorbereiding, zijn rust tijdens het debat en heldere beschouwingen die anderen ook aan het denken zetten. Jaeger wordt erg gewaardeerd door zijn collega-politici, want hij heeft maar liefst 148 punten gehaald en werd door 11 politici als beste genoemd in het rijtje van drie wat men diende op te geven voor de zgn. Frans Vrolijk Award. Lees meer.

D66 claimt ‘succes’ De Cocon
Met een motie heeft D66 bereikt dat de Hilversumse politiek zich in meerderheid uitspreekt vóór splitsing van de opvang aan de Neuweg. De winst zit volgens D66-raadslid Wimar Jaeger vooral in de ‘bekentenis’ van de PvdA. D66, maar ook andere partijen verdachten de sociaaldemocraten ervan dat ze na de gemeenteraadsverkiezingen alsnog zouden draaien. Lees meer.

Vage taal in de welzijnstuin
“Ik wil maar zeggen, grazende koeien zijn een mooi gezicht, maar zonder hek er omheen vreten ze je moestuin leeg. Is het te laat voor een welzijnsambitie?” Met deze woorden riep Wimar Jaeger (D66) tijdens de behandeling van de gemeentebegroting 2010 wethouder Jan Landsaat (PvdA) op om zijn portefeuille-welzijn serieus te nemen, inzichtelijk te maken wat er bereikt moet worden en de zin van de onzin te onderscheiden. Terecht. Als we het begrotingsprogramma welzijn lezen, dan blijft het duister wat er nu echt aan welzijnsverbetering bereikt moet worden. Dat maakt ons welzijnsveld tot een open veld voor bezuinigingen, waar Hilversum onvermijdelijk mee geconfronteerd gaat worden. Wimar Jaeger: “Investeren doe je immers in succes en niet in een zwart gat.” Lees meer.

Heerschop op drift; leefbaren stuurloos
Marianne ‘loopt over’ naar collegepartij D66. Barend Smit en zijn mannen zijn daar blij mee. Hoewel, een bekwame vrouw is natuurlijk inn maart een geduchte concurrent in de strijd om de raadszetels. Zeker nu onlangs harde werker Wimar Jaeger de geleden van de democratne is komen versterken. Lees meer.

Franse papiergroothandel doet overname in Nederland
Directeur Wimar Jaeger van Dekker Packaging zegt dat zijn bedrijf door de overname de mogelijkheid krijgt om klanten in geheel Europa te kunnen bedienen. Lees meer.

D66 Hilversum start verkiezingsperiode met fietstocht
Een groot aantal potentiële raadsleden en oudgedienden bezochten een drietal plekken in Hilversum waar op politiek vlak veel om te doen is. Zowel bewoners als betrokken organisaties als de gemeente kregen de gelegenheid hun visie te geven op hoe zaken tot stand zijn gekomen en hoe het proces daar naartoe is verlopen. Bovendien werd hen gevraagd hun oordeel te geven over het handelen van gemeente en lokale politiek. Onder leiding van raadslid Wimar Jaeger gingen de partijen daarna met elkaar in discussie. Lees meer.

Klimaattop in Hilversum: wel of niet doen?
Johan van Damme en Wimar Jaeger over een duurzame gemeente. Lees meer.

Jaeger (D66) wordt Tweede Kamerlid
Boog noemt de keuze voor Jaeger een ‘interessante optie’. ‘Hij is een goede vertegenwoordiger en hij kan voor Hilversum en de regio meer doen als Kamerlid dan als lokale politicus.’ Lees meer.

D66 wil plannen Zorgpark Monnikenberg onderzoeken
D66 wil een onderzoek naar de plannen voor het zorgpark. Volgens D66-raadslid Wimar Jaeger zou er drie jaar geleden nog sprake zijn geweest van de bouw van driehonderd tot vierhonderd woningen. Hiermee zou de nieuwbouw van het ziekenhuis in het zorgpark gefinancierd worden. Lees meer.

‘Gerommel op Monnikenberg’
D66-raadslid Wimar Jaeger benadrukt dat drie jaar geleden sprake was van de bouw van 300 à 400 woningen ‘om de nieuwbouw van een volwaardig Ziekenhuis Hilversum in het zorgpark te financieren’. ‘Wat is er aan de onderhandelingstafel gebeurd tussen het college van burgemeester en wethouders en Ziekenhuis Hilversum? Lees meer.

‘SP maakt stemming over Tergooiziekenhuizen’
De Hilversumse SP doet aan stemmingmakerij, die constructief overleg met Tergooiziekenhuizen frustreert. Dat stelt D66-raadslid Wimar Jaeger, die ook bij de Tergooi-bijeenkomst voor politici uit de regio aanwezig was. Lees meer.

Euforie over totstandkoming zwerverspension De Cocon
Dankzij een politieke vondst van D66-fractieassistent Wimar Jaeger werd een voor onmogelijk gehouden oplossing bedacht. Onder leiding van de van elders ingehuurde Kitty Penninga zouden de bewoners en De Cocon samen alle pijnpunten op tafel leggen en zo mogelijk wegwerken. Tot na de zomer werd zeer intensief gepraat. En vorige maand kwam er witte rook. Curieus dat nota bene een fractieassistent de weg naar Rome wijst. Jaeger kreeg deze week tijdens de raadsvergadering de complimenten van de gemeenteraad en wethouder Ben Hammer. Op haast Chinese wijze werd daarop geapplaudisseerd. Het was inderdaad een knap staaltje overleg tussen bewoners en bestuurders. Lees meer.

Violenschool wil net schoolplein
De kwestie is simpel. Met allerlei ludieke acties is 45.000 euro bijeengebracht voor nieuwe speeltoestellen. Aan de gemeente is vervolgens gevraagd om mee te betalen aan het opknappen van de ondergrond. Alles is namelijk verzakt. Wij hebben zelf al veel geld ingezameld”, legt Wimar Jaeger van de oudercommissie uit. ,,Er is een sponsorloop gehouden, de kinderen hebben een school-cd gemaakt en alle winkeliers en andere bedrijven rond de Gijsbrecht hebben hun steentje bijgedragen. Daar gaan we mooie speeltoestellen van kopen. De oude speeltoestellen zijn al weggehaald omdat zij niet aan de veiligheidseisen voldoen.” Lees meer.

Geef een antwoord